Godišnji servis klima uređajaKod velikog broja korisnika klima uređaja zbog neupućenosti preovladava mišljenje kako klima uređaj ne treba jednom godišnje očistiti, dezinfikovati od strane ovlašćenog servisa koji je i montirao sam klima uređaj. Mnogi korisnici misle da je dovoljno samo povremeno oćistiti filtere na unutrašnjoj jedinici ili nije klima mnogo prošle godine radila pa i ne treba da se servisira. Takav klima uređaj predstavlja pravi izvor zaraza i može biti uzrok mnogih bolesti koje uzrokuju bakterije koje su se namnožile na isparivaču unutrašnje jedinice. Tek kada dođe do problema sa klima uređajem, ne hladi kako je hladio pre, procuri unutrašnja jedinica, počne da se oseća neprijatan miris iz unutrašnje jedinice klima uređaja tek tada korisnici zovu i obraćaju se za pomoć servisera.

Da ne bi došli u ovakvu ili sličnu situaciju potrebno je raditi barem jednom godišnje servis klima uređaja radi vas kao korisnika i samog klima uređaja.


Kako pripremiti klima uređaj za vruće letnje dane


Danas na našem tržištu za klimatizaciju prostorija naviše preovladavaju SPLIT SISTEMI. Pre početka sezone potrebno je da vas pozove ili vi da pozovete vašeg servisera koji vam je ugradio klima uređaj da uradi kompletno čišćenje klima uređaja unutrašnje i spoljne jedinice sa dezinfekcionim sredstvom i proveri ispravnost samog uređaja Čiščenje unutrašnje jedinice mora da obuhvati sledeće:


1)Skidanje i čišćenje same maske i filtera unutrašnje jedinice

2)Čišćenje i dezinfekcija isparivača za hlađenje

3)Čišćenje vetilatora i kadice za sakupljanje kondezata

4)Produvavanje creva kondezata


Za ćišćenje i dezinfekciju postoji više sredstava a evo nekoliko:


Sredstvo FOAM-A-COIL je biorazgradivo bezkiselinsko penušavo sredstvo za čišćenje isparivača. Ovo sredstvo trenutno odstranjuje masnoću i prljavštinu sa samog isparivača. Ne zahteva nikakvu ventilaciju i biološki je razgradljiv. Sa ovim sredstvom ublažavaju se problemi visokog pritiska na pregrejanim kompresorima, povećava efikasnost hlađenja i sprečava preuranjeno kvarenje uređaja.
COIL DISINFECTANT je sredstvo za uništavanje klica i bakterija, otklanjanje neugodnih mirisa i dezinfekciju. Namenjeno je za vazdušne kanale, kadice za sakupljanje kondezata, opremu za filtriranje vazduha, i dr. Ovo sredtsvo uspešno uništava bakterije, buđ i gljivice koje je stvaraju na uređaju. Veoma je efikasno u otklanjanu neugodnih mirisa sa isparivača klima uređaja.
CLEAN-N-SAFE je bezkiselinsko nenagrizajuće sredstvo za čišćenje isparivača.Efikasno čisti i uklanja nečistoću sa isparivača. Sredstvo je biorazgradivo i prestavlja vrlo malu opasnost za životinje, biljni i vodeni svet.
Neodržavanje i neredovno servisiranje klima uređaja može dovesti do ozbiljnih poremećaja u radu klima uređaja od kojih je najteži prestanak rada kompresora.


Redovnim servisiranjem klima uređaja koji su ugrađeni od strane našeg servisa korisnici naših usluga mogu ostvariti garanciju na svoje klima uređaje čak do 5 GODINA. Potrebno je samo svake godine napraviti redovan godišnji servis na vašim klima uređajima i naš će vam sevis nakon obavljenog servisa produžiti garanciju.